dinsdag 14 april 2020

594. Corona & Co

EEN MAAND QUARANTAINE. Dat hebben we nu achter de kiezen. En het einde is nog niet in zicht. Als we niet allemaal ons best doen nog lang niet zelfs. Met de komst van het mooie weer dook de zelfdiscipline bij een aantal vrijbuiters naar een bedroevend laag niveau. Gevolg van nogal wat frustraties en ambetantigheid bij het 'moeten' opvolgen van de Corona-spelregels. Vooral met het afstand houden en het feestjes-embargo hebben sommigen het lastig. De regel is echter dat als we ons niet aan de maatregelen houden die simpelweg verlengd, zoniet verstrengd zullen worden en wij, punt één: nog veel langer in ons kot moeten blijven. Oproep dus om er samen met mekaar écht onze 'onwelriekende' best voor te doen. Dan mogen we misschien hopen dat een tweede maand mag volstaan. Courage!!

Over die eerste maand valt gelukkig ook nog ander nieuws te melden. Zij het dat alles dezer dagen in min of meerdere mate Corona-gerelateerd zal zijn. Dat onze hometrainer het begeven heeft was een gevolg van overbelasting. Materiaal moeheid. Niet de sporter, maar het apparaat heeft het loodje gelegd. Letterlijk dan: een van de mankementen was een gebarsten kogellager met tikkende bolletjes op de vloer en een afgebroken trapper als gevolg. In frennen vaneen. Naast een dagelijkse wandeling trapten hier twee sportieve senioren ook nog eens zeven keer per week een uurtje anti-Covid19 'indoor' bij mekaar. Alles voor de fysieke paraatheid. En dat was na jarenlang nuttig edoch matig gebruik ineens teveel van het goede. Onze stationaire kamerfiets begaf het vijf minuten voor ik de laatste van ontelbaar vele sessies kon afronden. Na dertien jaar trouwe dienst is zijn pijp uit. Tijd voor een nieuw model.

En toen was daar Het Leugenpaleis. De Cas, Matthyssens en Eugène Flagey zijn even terug op onze radio.  Niet te geloven, dames en heren, gewoonweg hilarisch en magistraal: de Itegemse Cronakroniek. In losse flodders terug te vinden op het web. Geen spinnenweb, dames en heren. Maar hier en hier en daar. Gewoon klikken en altijd prijs. Soms een beetje zoeken, maar dik de moeite waard. Live te beluisteren in de Nieuwe Feiten tussen 12.00 en 13.00 op radio1. Alleen op dinsdag en vrijdag. Een beetje zaligheid in voze tijden. Blijf gezond, houd afstand, was uw handen. Zorg goed voor mekaar en voor uzelve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten